İkinci Akreditasyon Çalışmaları Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 yılının 2. Akreditasyon Çalışmaları Toplantısı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay YÜRÜR KARSLIOĞLU'nun moderatörlüğünde 21 Haziran 2023 tarihinde saat 14:00'te 15 Temmuz Konferans Salonunda Birim Kalite Komisyonları ve Destek Ekipleri üyeleri ile gerçekleştirildi. Toplantıya, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Murat AZALTUN, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Şerafettin KÖSE, Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Sinem ATEŞ, Dr. Öğr. Üyesi Eyüp ÇALIK, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan TIMAÇ, Öğr. Gör. Dr. Metin ÖKSÜZ, Kalite ve Strateji Koordinasyon Ekibi üyeleri ile Birim Kalite Komisyonları ve Destek Ekibi üyeleri (Toplumsal Katkı, Araştırma ve Geliştirme, Eğitim-Öğretim, Liderlik, Yönetişim ve Kalite) katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay YÜRÜR KARSLIOĞLU, Birim Kalite Komisyonları ve Destek Ekibi üyelerinin üniversitenin kurumsallaşmasında önemli bir rolünün olduğunu ifade etti. 2023 yılının ilk altı ayındaki çalışmaların ekip üyeleri ile gerçekleştirildiğini belirttikten sonra ekiplerden gelen geri bildirimlere göre iyileştirmelerin yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini vurguladı.

Ekip üyelerinin katkılarıyla hazırlanan 2022 Kalite İç Değerlendirme Raporu (KİDR), 2024-2028 Stratejik Plan ve diğer akreditasyon çalışmaları hakkında geri bildirim vermek ve ilerleyen süreçte çalışmaların nasıl ilerleneceği konusunda bilgilendirme amacıyla düzenlenen toplantıda, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Murat AZALTUN ve Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Sinem ATEŞ ve Dr. Öğr. Üyesi Gökhan TIMAÇ sunumlar gerçekleştirdi.

Sunumlar sırasında, kurumsallaşmaya katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerin stratejik planla ilişkilendirilmesinin ve Planlama, Uygulama, Kontrol ve Önem Alma (PUKÖ) döngüsü çerçevesinde yönetilmesinin önemi vurgulandı. Faaliyetlerde PUKÖ’nün nasıl çalıştırıldığına örnek olması amacıyla “İİBF İşletme Bölümündeki 7+1 Uygulamalı Eğitim" ve "Stratejik Planla Uyumlu Altınova MYO’daki Uygulamalar" konulu iki farklı birimde yapılan başarılı çalışmalar paylaşıldı.

2. Akreditasyon Çalışmaları Toplantısında yapılan sunumlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.