HAKKIMIZDA > Tarihçe

“Yalova Üniversitesi Kalite Komisyonu ve Kalite Koordinatörlüğü Yönergesi” Yalova Üniversitesi Senatosunun 02.08.2018 tarih ve 133 sayılı toplantısında, kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. Senatonun, 20.09.2018 tarih ve 136 sayılı toplantısında “Yalova Üniversitesi Kalite Komisyonu” oluşturulmuştur. Yalova Üniversitesi “Kalite Politikası” ve “Kalite Hedefleri”, Y.Ü. Kalite Komisyonunun 06.12.2018 tarihli toplantısında görüşülerek kabul edilmiş ve üniversite web sitesinde yayınlanmıştır.

Bu yönerge ve kararlar çerçevesinde sırasıyla 01.09.2020 tarihinde Prof. Dr. Selami ÖZCAN, 01.07.2022 tarihinde Prof. Dr. Murat AZALTUN ve 12.01.2024 tarihinde Doç. Dr. Eyüp ÇALIK Kalite Koordinatörü olarak görevlendirilmiştir. Koordinatörlükte üç öğretim görevlisi çalışmaktadır. Birimin bir koordinatör ofisi ve bir personel ofisi olmak üzere bir ofisi bulunmaktadır.

Yalova Üniversitesi, Kalite Koordinatörlüğü birimi kalite değerlendirme ve güvencesi faaliyetlerinde bulunmak, akreditasyon çalışmaları yapmak, akademik ve idari birimler arasında kalite çalışmalarını koordine etmek ile birim ve kurum performansların izlenmesi ve iyileştirilmesi konusunda sistemli ve planlı çalışmalar yapmakla görevlidir.

12 Ocak 2023 tarihinde yapılan Üniversite Kalite Komisyonu Toplantısında karar verildiği Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporu u zere kalite komisyonu yapılanmasında değişikliğe gidilmiş; tüm akademik birimler, ayrıca idari birimlerin ve uygulama araştırma merkezlerinin büyük çoğunluğu, o n lisans/lisans/yüksek lisans düzeylerindeki toplam 12 öğrenci yapılanmada yer almıştır.