Yalova Üniversitesi'nde Kalite Yönetim Sistemi ve Akreditasyon Süreci Üzerine Kritik Toplantı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi, kalite yönetim sistemini güçlendirmek ve akreditasyon sürecini hızlandırmak amacıyla önemli bir toplantı düzenledi. 10 Ekim’de saat 15:30’da Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, üniversitenin kalite süreçleri ve yeni yapılandırmalar ele alındı.

Toplantının Ana Konuları:

• Kalite yönetim sisteminin geliştirilmesi
  • Kalite Komisyonu organizasyon şemasının incelenmesi ve düzenlenmesi
  • Yeni Kalite Koordinatörlüğü yönergesinin gözden geçirilmesi ve düzenlenmesi
  • Yeni yapılanmadaki kalite ekibinin proje bazlı çalışması
  • Akreditasyon sürecine ekip olarak tanıklık edilmesi ve destek verilmesi

Katılımcılar:

• Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu (Rektör Yardımcısı)
  • Doç. Dr. Eyüp Çalık (Kalite Koordinatörü)
  • Doç. Dr. Sinem Ateş (Eğitim- Öğretim Koordinatörü)
  • Doç Dr. Kerime Derya Beydağ (Toplumsal Katkı Koordinatörü)
  • Fatih Akpunar (Belge Yönetimi ve Arşiv Müdürü)
  • Doç. Dr. Hatice Aylin Karahan Toprakçı (Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü)
  • Doç. Dr. Ozan Toprakçı (Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü)
  • Doç. Dr. Sevilay Güler (Kalite Koordinatörlüğü)
  • Öğr. Gör. Alp Eren Güney (Kalite Koordinatörlüğü)
  • Öğr. Gör. Dr. Asiye Zuhal Baltacı (Büyük Veri Koordinasyon Ofisi)
  • Dr. Hakan Bakkal (Büyük Veri Koordinasyon Ofisi Koordinatörü)
  • Halil Arslan (Bilgisayar Mühendisi)
  • Sultan Akbaş (İdari İşler Sorumlusu)

Toplantıda Alınan Kararlar:

• Yeni organizasyon yapısında yer alan hiyerarşik düzen, ilgili koordinatörlüklerin yönergelerinde de yer alacak. Örneğin, Eğitim-Öğretim Koordinatörlüğü, birim ve bölümlerde aynı yapı ile faaliyetlerini sürdürecek.
  • Yeni yapılanmadaki kalite ekibi, proje bazlı ve iş paketi bazlı çalışma modeline uygun olarak faaliyet gösterecek.
  • Akreditasyon sürecine yeni kurulan ekip ile devam edilecek ve süreç içinde koordinatörler ile akademik ve idari personel arasındaki ilişkiyi koordine etmek amacıyla Doç. Dr. Sevilay Güler'in koordinatörlük görev dağılımı yapılacak.

Bu toplantı, Yalova Üniversitesi'nin kalite yönetimi ve akreditasyon süreçlerini iyileştirme yolundaki kararlılığını ve stratejik planlarını güçlendirme çabalarını yansıtan önemli bir adım olarak değerlendirildi.