Yalova Üniversitesi    kalite@yalova.edu.tr 0 226 815 00 00

Yalova Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi Stratejik Yönetim ve Akreditasyon Süreçlerini Hızlandırma Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ile kalite yönetim sonuçlarının geliştirilmesi ve akreditasyonların hızlandırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantı, iki üniversitenin üst düzey temsilcilerinin gösterimiyle 1 Ekim'de gerçekleşti.

Toplantının Ana Konuları:

• Stratejik Tabanlı Yönetim Sistemi: Toplantıda, kalite yönetimi oranlarının bir araya getirilmesi ve bu bölgesel yönetim bölümlerinin nasıl daha etkin hale getirileceği detaylı olarak ele alındı.
  • Akreditasyon Süreçlerinin Hızlandırılması: Katılımcılar, kalite standartlarını karşılamaya yönelik adımların daha hızlı atılması için gerekli aksiyonları değerlendirildi.
  • Belge Yönetim Süreci: Kalite yönetimi sistemine uygun belge yönetiminin nasıl daha verimli hale getirileceği, belgelerin izlenebilirliği ve doğrulanabilirliği üzerine tartışmalar yapıldı.
  • Veri Yönetimi: Büyük veri ve bilgi yönetiminin kalite yönetimi ile nasıl entegre, veri güvenliği ve veri işleme hakkında detaylı bilgi alışverişi yapıldı.
  • İç Kontrol Yönetim Sistemi: Eylem planlarının oluşturulması, izleme cetvelleri ve diğ. süreçler ile ilgili bilgi alışverişi yapıldı.

Toplantıda ayrıca, mevcut kalite yönetim sisteminin etkinliğinin geliştirilmesi ve üniversitelerin yazılması hedefi doğrultusunda daha verimli ve uluslararası alanda özellikli bir duruma kavuşması için yapılması gerekenler tartışıldı.

Bu toplantı sonrasında süreç takibinin yapılması amacıyla ilgili birimler özelinde toplantı organize edildi;

• İç Kontrol Birimi (2 Ekim Çarşamba)
  • Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ile (7 Ekim Pazartesi)
  • Kalite Koordinatörlüğü ile (7 Ekim Pazartesi)
  • ARGE Koordinatörlüğü ile (9 Ekim Çarşamba)