Yalova Üniversitesi    kalite@yalova.edu.tr 0 226 815 00 00

Yalova Üniversitesi 2024 yılının 2. Kalite Komisyonu ve 3. Akreditasyon Toplantısını Gerçekleştirdi

Yalova Üniversitesi, kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında düzenlediği kalite komisyonu ve akreditasyon toplantılarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Üniversitenin akademik ve idari birim temsilcileri ve dış paydaşların katılımıyla yapılan toplantılarda, üniversitenin stratejik hedeflerine uyumlu kalite çalışmaları ile ilgili önemli kararlar alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan kaliteden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu üniversitenin, kalite yönetim süreçlerine verdiği önemi vurguladı. Toplantıda üniversitenin tüm birimleri Ocak-Haziran 2024 dönermine ait faaliyet planlarını içeren SP-PUKÖ çizelgelerini sundu. Sunumlarda genel olarak PUKÖ çevriminin mantığının anlaşıldığı ve çevrimin benimsenmesi noktasında önemli aşamalar kaydedildiği anlaşıldı. Ayrıca gelecek altı aylık planlarla ilgili neler yapılabileceği de detaylı olarak konuşuldu.

Kalite komisyonu ve akreditasyon toplantılarının, üniversitenin sürekli gelişim ve yenilikçi yaklaşımlarla öne çıkmasını sağladığı belirtilirken, katılımcılar arasında yapılan istişarelerin ve ortak akıl ile alınan kararların bu süreçte kritik önem taşıdığı vurgulandı.