Kalite Koordinatörlüğü ile SP-PUKÖ ve UBYS Üzerine Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi kalite süreçlerini iyileştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, 5 Ekim’de saat 11:30’da İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda üniversitenin kalite yönetimi ve stratejik plan süreçlerinin etkinliğini artıracak konular üzerinde duruldu.

Toplantının Ana Konuları:

• SP-PUKÖ Çizelgesi ve UBYS Modül Yapılanması: Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Çalık, üniversite faaliyetlerinde SP-PUKÖ (Stratejik Planlama - Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al) çizelgesinin kullanımının önemini vurguladı. UBYS (Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi) üzerinden modül yapılanması gerekliliği üzerinde durarak, bu sayede stratejik plan ile bağlantılı süreçlerin takibinin kolaylaşacağını ifade etti. Ayrıca, KİDR yazım sürecinde daha doğru veri ve bilgilere ulaşmanın mümkün olacağını belirtti.
  • Kalite Yönetim Modülünde İyileştirme: Belge Yönetimi ve Arşiv Müdürü Fatih Akpunar, kalite yönetim modülünün uygulamadaki mevcut durumunu değerlendirdi ve iyileştirilmesi gereken noktalar ile güncellenmesi gereken alanlar hakkında görüşlerini paylaştı.
  • KİDR Yazı Süreci ve Katip Çelebi Üniversitesi'nin Yöntemi: Öğr. Gör. Alp Eren Güney, KİDR yazı sürecinde Katip Çelebi Üniversitesi'nin sistem üzerinden izlediği yol hakkında sorular sordu. Bu süreçte izlenen yöntemlerin ve uygulamaların Yalova Üniversitesi'nde nasıl uygulanabileceği üzerine tartışmalar yapıldı.

Katılımcılar:

• Eyüp Albayrak (Bilgi İşlem Daire Başkanı)
  • Doç Dr. Eyüp Çalık (Kalite Koordinatörü, Yalova Üniversitesi)
  • Öğr. Gör. Alp Eren Güney (Kalite Koordinatörlüğü)
  • Fatih Akpunar (Belge Yönetimi ve Arşiv Müdürü

Toplantı, kalite süreçlerinin üniversitenin stratejik hedefleri ile uyumlu hale getirilmesi ve süreçlerin daha etkili bir şekilde izlenebilmesi için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Gelecek adımların ve modül çalışmalarının takip edilmesi amacıyla ilerleyen günlerde yeni toplantılar düzenlenmesi planlanıyor.