Yalova Üniversitesi    kalite@yalova.edu.tr 0 226 815 00 00

Yalova Üniversitesinden, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne Akran Ziyareti Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi, akreditasyon süreçlerini güçlendirmek amacıyla İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ne bir akran ziyareti gerçekleştirdi. 21 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarete Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Murat Azaltun, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Şerafettin Köse, Bilgi İşlem Daire Başkanı Eyüp Albayrak ve ilgili personel katıldı.

Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS) projesi kapsamında düzenlenen ziyarette, "Kalite Doküman Yönetim Sistemi, Strateji Yönetim Bilgi Sistemi, Kurumsal Gösterge Sistemi" modüllerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve değerlendirilmesi amaçlandı. Toplantıda, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin bu konulardaki deneyimleri paylaşılarak karşılıklı bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda alınan kararlar doğrultusunda, "Kurumsal Gösterge Sistemi" modülünün aktif hale getirilmesi, Strateji Planlama Çizelgesi analizinin yapılması, Kalite Yönetim Sistemi'nin etkin bir şekilde kullanılması, Performans Program Göstergeleri ve Ek Ders/Sosyal Transkript ‘in hazırlanması gibi önemli adımlar atılarak akreditasyon süreçlerinde ilerleme kaydedildi. Bu ziyaret, Yalova Üniversitesi'nin kalite ve akreditasyon konularındaki çabalarını güçlendirmek adına önemli bir adım oldu.