Akademik Birimlere Kalite Bilgilendirme Ziyaretleri

Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) , Yalova Üniversitesine ilişkin Kurumsal Dış Değerlendirme Geri Bildirim Raporunu (KDDGBR) web sitesinde yayınlamasından sonra, aşağıda belirtilen tarihlerde akademik birimlere yönelik ziyaretler ve toplantılar yapıldı. Toplantılar aşağıda belirtilen akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

Dekan / Yüksekokul Müdürü

Çınarcık Meslek Yüksekokulu

Termal Meslek Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu

Toplantıların açılış konuşmasında, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa ÖKSÜZ üniversitemizde kalite konusunda sürdürülen kalite çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kalite iyileştirme çalışmalarına yapılacak katkıların öneminden bahsetti.

Kalite Koordinatörü Prof.Dr.M.Cahit ENSARİ, yaptığı sunumda KDDGBR ‘da belirtilen “Geliştirmeye Açık Yönler” hakkında bilgi verdi. Katıldıkları YÖKAK toplantılarında gündeme getirilen önemli konuları akademik birim yöneticileri ile paylaştı. Önümüzdeki dönemlerde kalite iyileştirme konusunda akademik birimlerden beklenen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, bölümlerin ve akademik birimlerin hazırlayacakları 2019 yılına ait ”Öz Değerlendirme Raporları” nı 16.12.2019 tarihine kadar Kalite Koordinatörlüğü Birimine göndermeleri istendi.

Akademik personele verilecek “Eğitimcinin Eğitimi” programına ilişkin bilgi verildi.

Üniversitemizde 2020 yılından itibaren uygulanması planlanan “Kurum İçi Kalite Değerlendirme Sistemi” hakkında açıklama yapıldı.