Değerli Yalova Üniversitesi Dış Paydaşlarımız!

Değerli Yalova Üniversitesi Dış Paydaşlarımız,

Görüşleriniz ve sağladığınız geri bildirimler, Üniversitemizin geleceğine yön vermek, tüm süreçlerinde iyileştirme sağlamak ve güçlü adımlar atabilmemiz için büyük destek sağlamaktadır. Üniversitemizin "2024-2028 Stratejik Planı ve Kalite Değerlendirme Dış Paydaş Anketi Sonuç Raporu" sayfa sonundaki ekten ulaşabilirsiniz. Anketimizi yanıtlayarak gösterdiğiniz destek için tekrar teşekkür ediyoruz. Sizlerin görüşleriyle daha güçlü bir gelecek inşa etmeyi dört gözle bekliyor ve ileride daha da güçlenmiş ilişkilerle yolumuza devam etmeyi umut ediyoruz.

Saygılarımızla..

2024-2028 Stratejik Plan hazırlık aşamasında olduğumuz bu dönemde, sizin görüşleriniz doğrultusunda nispeten daha çok geliştirilmeye ihtiyaç duyulan alanları dikkate alarak belirlediğimiz hedef ve stratejilerden bazıları aşağıda sunulmaktadır.

Toplumsal Katkı

HEDEF 1: Toplumsal katkı sağlamaya yönelik yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde projeler üretilmesi.

• Strateji 1: Projeler belirlenirken paydaşların katılımı esas alınacaktır.
  • Strateji 2: İş birliği yapılan kurum sayısının artırılması yönünde planlamalar yapılacaktır.

HEDEF 2: Topluma katkı amaçlı düzenlenen sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin düzenlenmesi.

• Strateji 1: İş birliği yapılan iç ve dış paydaş sayısının artırılmasına yönelik planlamalar yapılacaktır.

HEDEF 3: Topluma katkı amaçlı eğitim, hizmet ve danışmanlık faaliyetlerinin artırılması ve geliştirilmesi.

• Strateji 1: Yararlanıcı kurum veya kişi sayısının arttırılmasına yönelik planlamalar yapılacaktır.
  • Strateji 2: Üniversite tesislerinin, toplumsal katkı amaçlı kullanımına yönelik planlamalar yapılacaktır.

HEDEF 4: Dezavantajlı bireylere yönelik faaliyetlerin artırılması ve geliştirilmesi.

• Strateji 1: Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal entegrasyon ve kapsayıcılığa yönelik çalışmalar teşvik edilecektir.
  • Strateji 2: Ulaşılan dezavantajlı birey sayısının artırılmasına yönelik planlamalar yapılacaktır.
  • Strateji 3: Dezavantajlı bireylere yönelik faaliyetlerin artırılmasına yönelik kurumlarla iş birlikleri yapılması için çalışmalar yapılacaktır.

HEDEF 5: Topluma katkı amaçlı düzenlenen gönüllülük faaliyetlerinin artırılması ve geliştirilmesi.

• Strateji 1: STK'larda staj veya uygulamalı eğitim yapan öğrenci sayısının artırılmasına yönelik çalışmalara yapılacaktır.
  • Strateji 2: Mümkün olduğunca STK'larla müşterek gönüllülük faaliyetleri sayısının arttırılmasına yönelik planlamalar yapılacaktır.

Eğitim-Öğretim

HEDEF 1: Öğretim planlarını ulusal ve uluslararası yeterliliğe ulaştırmak.

• Strateji 1: Her bölümde dış paydaş danışma kurulları oluşturulacaktır.
  • Strateji 2: Öğretim planlarının revizyonu dış paydaş danışma kurullarının katılımıyla gerçekleştirilecektir.

HEDEF 2: Mezunlarımızın istihdam oranını artırmak.

• Strateji 1: Mevcut mezun portalı etkin hale getirilecektir.

HEDEF 3: Çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve beceriye sahip öğrenciler yetiştirmek.

• Strateji 1: Öğrencilerin sektörel tecrübe kazanmaları amacıyla sektörle iş birlikleri geliştirilerek organizasyonlar düzenlenecektir.

Girişimcilik

HEDEF 1: Girişimcilik ve yenilikçiliği teşvik ederek yaygınlaşmasını sağlamak, paydaşlarımızla iş birliğini geliştirmek.

• Strateji 1: Girişimcilik ve yenilikçilik konusunda farkındalık yaratacak etkinlikler artırılacaktır.
  • Strateji 2: Girişimcilik ve yenilikçilik fikrine sahip bireylerin projeleri öncelikli olarak desteklenecektir.

Dosya Adı
2024-2028 STRATEJİK PLANI ve KALİTE DEĞERLENDİRME DIŞ PAYDAŞ ANKETİ SONUÇ RAPORU.pdf İndir Göster